Webdesign

Tervetuloa Webdesign-sivulle!

Täällä esitellään Webdesignia eri muodoissaan WebdesignBoyn seurassa. Scrollaa sivua alaspäin.

The Great Adventures of the WebdesignBoy

Esimerkkeinä webbisivusuunnittelusta toimivat tietenkin myös MiMaVe.design.photo -sivukokonaisuus ja Navigarespectrum.fi -sivu. Käy selailemassa sivut läpi. MiMaVe.design.photo sivuilla: Home-sivu pyrkii olemaan tyyliltään elegantisti aistillinen, Ars Graphica -sivu graafisesti kyllästetty, Ars Photographica -sivu erittäin pelkistetty, Tempus fugit -sivu sopivan tunnelmallinen blogi, Multimedia -sivu mehevän barokkinen, jonka toinen jalka on jo rokokoon tuoksuissa ja Webdesign -sivu  on pyritty tekemään villakangas, farkku, sarjakuvatyyliin. Näissä näkee jo suuria tunnelmaeroja periaatteessa saman pohjan päällä. Navigarespectrum.fi sivun tarkoitus on taas toimia äärimmäisen pelkistettynä portaali ja kontakti -sivuna, siis reittinä muualle, jolla on oma temaattinen tunnelmansa. Muista, että minun makuni ei välttämättä ole se oikea, siis yhteistyötä. Alta löytyy lisää esimerkkejä.


Alva-sivusto:

Sivuston tarkoituksena oli kerätä yhteen alueen vapaaehtoistoimijoita. Sivuston keskeinen osa on koneisto sen takana. Sivuston on tarkoitus pystyä käsittelemään paikallisten yhteisöjen ilmoituksia foorumilla, toimimaan yhteisölistauksena ja kontaktipaikkana. Lähtökohtana oli Alva-hankkeen jo olemassa oleva visuaalinen ilme. Sivusto vastaanottaa rekisteröintejä, joiden avulla luodaan profiilit ja käyttäjät. Yhteisöt voivat tätä kautta ilmoittaa vapaaehtoistyöntekijätarpeistaan.

Sivustoa ei ole vielä julkaistu, mutta alla on muutama havainnollistava kuva esimerkkiversiosta. Vasemmalta aukeaa sivupalkki, jossa on haku, sisäänkirjautuminen ja luokituksia.


Mobiilinäkymää: Tämänkaltaiset profiilisivut toimijoille olisi tarkoitus tulla. Tässä on kyse tietenkin fiktiivisestä esimerkistä. Yllä olevan kuvan kohtaan tulee toimijan logo tai valitsema kuva yms.


Pöytäkonenäkymää: Ilmoittajaksi foorumille ilmoittaudutaan lomakkeella.


Pöytäkonenäkymää: Taustalla liikkuu sesonkiin/teemaan sopiva slaideri, mihin voi vaihtaa kuvia yms.


Niemelänkylän kyläyhdistyksen sivut:

Sivujen on tarkoitus toimia informaatiolähteenä kyläyhdistyksen toiminnasta ja ajankohtaisten asioiden ilmoituspaikkana. Toivottiin maalaismaista tyyliä. Sivut on toteutettu niin, että yhdistyksen vastuuhenkilöt voivat itse helposti päivittää sivustoa. Kuvien, sisällön yms. vaihtaminen ja lisääminen käy helposti. Ulkoasuakin voi muuttaa värityksen ja otsikkokuvan avulla. Sivusto on ulkoasusuunnittelulta tarkoitettu sellaiseksi, että se mukautuu mahdollisimman hyvin eri väri- ja kuvateemoihin.

Sivustolle oli tarjolla myös erilaisia ilmeitä graafisine kokonaisuuksineen. Sivustosta oli kaksi versiota testattavana. Alla näytillä yksi testiversioista. Tässä jokaiselle sivusto-osalle oli oma “logonsa” liittyen kylälle suunniteltuun logoon. “Logot” kulkivat sivustossa mukana valikossa. Siis yhdistys -sivuilla kyläyhdistysgrafiikka jne.


Julkaistusta sivustosta tuli esiversioihin nähden huomattavasti karsitumpi, tarkentuneiden toiveiden mukaisesti toteutettuna. Klikkaa linkkiä Niemelankyla.net.

Sivustoista voi tehdä useampia versioita testattavaksi ja toiveet pyritään huomioimaan mahdollisimman hyvin. Kiinnostuitko webbisuunnittelusta? Ota yhteyttä ja kysy lisää.


Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved D D D D